Είναι ασφαλές στο Σαν Φρανσίσκο; Ασφάλεια, εγκληματικότητα και μέρη προς αποφυγή!

27 Αυγ 13:50

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια τεράστια πόλη, που κατατάσσεται περίπου στη 13η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι επίσης ένας από τους πιο επισκέψιμους και περιηγημένους προορισμούς, καθώς και ο αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών. Διαθέτει εκθαμβωτικά φώτα, υπέροχη θέα και απίστευτη γαστρονομική κουλτούρα. Και, ταυτόχρονα, λαμβάνουν χώρα διαρρήξεις αυτοκινήτων.

Αν και δεν είναι βίαιο, το κύριο έγκλημα του Σαν Φρανσίσκο είναι ωστόσο μια υπολογίσιμη δύναμη. Να είστε σε εγρήγορση σημαίνει να έχετε επίγνωση των εγκληματικών περιοχών και σημείων. Έτσι, αυτές είναι οι κορυφαίες γειτονιές που αναφέρονται στην κόκκινη ζώνη.

Τα 5 πιο επικίνδυνα μέρη στο Σαν Φρανσίσκο

Ακολουθούν μερικές από τις επικίνδυνες γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο:

1. Περιοχή Mission

Αυτή η συνοικία, μερικές φορές γνωστή ως “The Mission”, φιλοξενεί 55.009 κατοίκους στο Σαν Φρανσίσκο. Στην περιοχή αυτή κυριαρχούσαν τα βίαια εγκλήματα πριν από λιγότερο από μια δεκαετία. Και, για να σας σπάσω τη φούσκα, η πλειονότητα των εγκλημάτων συνέβαινε κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών στις μεγάλες οδικές αρτηρίες και όχι σε κακόφημες κρυψώνες στους δρόμους.

Το έγκλημα ήταν συγκεντρωμένο στην 16th Street, Mission Street και Potrero Avenue/22nd Street. Οι δολοφονίες από συμμορίες και συμμορίες, οι πυροβολισμοί, η πορνεία και οι δραστηριότητες ναρκωτικών ήταν πιο συχνές γύρω από το BART. Ο εγκληματικός χάρτης του SFPD ανέφερε συνολικά 1731 επιθέσεις, 774 ληστείες και 1079 κλοπές αυτοκινήτων μεταξύ Νοεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου 2010. Η αστυνομική υπηρεσία κατάφερε να σαρώσει χρόνο με το χρόνο, μειώνοντας το ποσοστό για τα βίαια εγκλήματα σε 1.632 ανά 100.000 κατοίκους το 2018 και σε 8.687 για τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Ο κίνδυνος να πέσετε θύμα εγκλήματος στην περιοχή Mission District είναι ένας στους δέκα.

Οι ληστείες έχουν γίνει πιο συχνές, επομένως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξίδια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή για μετρητά και τιμαλφή. Το να περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε, ειδικά στην 16η και Mission. Περιοχές όπως η South Van Ness πρέπει επίσης να αποφεύγονται, παρά το γεγονός ότι η σημερινή Mission είναι πολύ διαφορετική από εκείνη πριν από μια δεκαετία. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν αξιόπιστα ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση.

ΤΑΞΙΔΕΎΕΤΕ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ;


Έχετε Ταξιδιωτική Άδεια ESTA VISA των ΗΠΑ; Αν έχετε αίτηση ESTA, ελέγξτε αν είναι ακόμα έγκυρη!

2. Το Tenderloin

Αυτή η περιοχή στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο φιλοξενεί περίπου 25.067 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου πληθυσμού αστέγων. Αν και η γειτονιά αυτή δεν είναι εγγενώς επικίνδυνη, τα κύρια εγκλήματα είναι η χρήση ναρκωτικών και τα αδικήματα ιδιοκτησίας. Η γειτονιά αυτή είναι ανασφαλής λόγω των βίαιων εγκλημάτων που τη συνοδεύουν.

Η κεντρική θέση της περιοχής αυτής, σε συνδυασμό με την ανάμειξη των εγκλημάτων, συμβάλλει στην τρομερή εικόνα της. Ταξιδεύοντας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα εκτεθείτε σε ζητιάνους και ληστές, γι’ αυτό προσέχετε τα μετρητά και τα πορτοφόλια σας.

Παρά την παρουσία περιπολιών της αστυνομίας, φαίνεται να περνούν απαρατήρητοι. Μέχρι το 2019, οι επιθέσεις είχαν αυξηθεί λίγο περισσότερο από 2%, ενώ οι ανθρωποκτονίες είχαν αυξηθεί κατά 11%. Το Tenderloin είχε 133 τοις εκατό περισσότερους πυροβολισμούς το 2019 σε σχέση με το 2018, αν και οι ληστείες μειώθηκαν κατά 13 τοις εκατό.

Μια συμβουλή: μην περπατάτε ποτέ μόνοι σας στο Tenderloin τη νύχτα, άνδρες ή γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός σας και να τραβάτε όσο το δυνατόν λιγότερη προσοχή. Μια σύσταση ξενοδοχείου θα ήταν ιδανική, αλλά κανένα δεν έχει λάβει πολλές θετικές κριτικές.

3. Δυτική προσθήκη

Ο πληθυσμός αυτής της γειτονιάς είναι 52.616 άτομα. Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας αντιπροσώπευαν το 92,7% της συνολικής προβλεπόμενης εγκληματικότητας 8.407 ανά 100.000 κατοίκους το 2018. Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι 226% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Σε αυτή την κοινότητα ξεχωρίζουν λίγες περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα. Υπάρχει το Jefferson Square Park, το οποίο παλαιότερα ήταν ένα από τα πιο επικίνδυνα πάρκα της πόλης. Οι περιοχές γύρω από τις οδούς Webster και Hayes θεωρούνται επίσης επικίνδυνες.

Οι διαρρήξεις αυτοκινήτων συμβαίνουν συχνότερα από ό,τι θα έπρεπε, χωρίς να επηρεάζονται από την παρουσία της αστυνομίας. Επειδή τα μέσα μαζικής μεταφοράς προσελκύουν ληστές και ζητιάνους, η ασφάλεια των μετρητών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Δεν υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας κατά την ιππασία ή το περπάτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο η ίδια δραστηριότητα θα πρέπει να αποφεύγεται μετά το σούρουπο. Οι γυναίκες επισκέπτες που ταξιδεύουν μόνες τους θα πρέπει να είναι προσεκτικές. Στο Western Addition, οι πιθανότητες να πέσετε θύμα εγκλήματος είναι 1 στις 12.

4. Bayview

Αυτή η γειτονιά των 35.739 ατόμων φιλοξενεί το ένα πέμπτο ή και περισσότερο του μαύρου πληθυσμού του Σαν Φρανσίσκο. Η μεγαλύτερη εγκληματικότητα καταγράφηκε στο Hunter’s Point, που είναι ο σιωπηλός πυρήνας του Bayview. Στατιστικά, παρά το γεγονός ότι έχει μόλις το 5% του συνολικού πληθυσμού του Σαν Φρανσίσκο, το Hunter’s Point είναι υπεύθυνο για τουλάχιστον το 20-30% των συνολικών δολοφονιών της πόλης κάθε χρόνο. Το 2004, στο Hunter’s Point σημειώθηκε το 50% όλων των δολοφονιών στην πόλη. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το Bayview είναι μια από τις χειρότερες γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα που πρέπει να προσέχετε είναι η πώληση ναρκωτικών και η εγκληματική δραστηριότητα συμμοριών. Ως αποτέλεσμα, τα βίαια εγκλήματα αυξήθηκαν κατά 295% το 2018 σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο. Η αστυνομία, από την άλλη πλευρά, θεωρείται ανεύθυνη στη δουλειά της, καθώς αργεί να ανταποκριθεί. Ακόμη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι επικίνδυνα για τη διαχείριση μετρητών.

Όσο λιγότερη εγκληματικότητα παρατηρείται ή αναφέρεται, τόσο πιο κοντά βρίσκεστε στη Δύση και το Βορρά. Ωστόσο, καθώς ταξιδεύετε νότια (Hunter’s Point) και ανατολικά (Visitation Valley), θα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε την εγκληματικότητα σε πολλές μορφές. Όταν περπατάτε στην περιοχή τη νύχτα, να περπατάτε πάντα σε ομάδες, ειδικά αν είστε μοναχική ταξιδιώτισσα. Ο κίνδυνος να πέσετε θύμα εγκλήματος στο Bayview είναι 1 προς 15.

5. Potrero Hill

Πρόκειται για μια γειτονιά με πληθυσμό 13.448 ατόμων. Πρόκειται για μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του Σαν Φρανσίσκο. Η υψηλή συχνότητα του εγκλήματος κατά της ιδιοκτησίας δίνει στην περιοχή αυτή βαθμό F. Σύμφωνα με τις στατιστικές, η σειρά ανησυχίας για τα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή, η διάρρηξη και η κλοπή αυτοκινήτου. Οι διαρρήξεις αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί πρόσφατα, σύμφωνα με αναφορές. Οι ληστείες και οι επιθέσεις είναι το είδος των βίαιων εγκλημάτων που καταδιώκει ενεργά η αστυνομία.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις εγκληματικές περιοχές. Όταν πλησιάζετε στον πυθμένα της πλαγιάς, αυτή φαίνεται πρόχειρη και εγκαταλελειμμένη, κάτι που μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι κινδύνου. Αν και αυτό δεν καθιστά επικίνδυνες τις βόλτες με τα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας είτε για μοναχικές επισκέπτριες είτε για τουρίστες. Αλλά είναι χρήσιμο να ενημερώνεστε. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πάντα ασφαλή και τα μετρητά είναι πάντα ασφαλή για μεταφορά. Ο κίνδυνος να πέσετε θύμα εγκλήματος στο Potrero Hill είναι 1 προς 11.

ΤΑΞΙΔΕΎΕΤΕ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ;


Έχετε Ταξιδιωτική Άδεια ESTA VISA των ΗΠΑ; Αν έχετε αίτηση ESTA, ελέγξτε αν είναι ακόμα έγκυρη!

Η κατάσταση της εγκληματικότητας στο Σαν Φρανσίσκο

Σύμφωνα με το ταμπλό εγκληματικότητας του Σαν Φρανσίσκο, οι ληστείες και οι επιθέσεις μειώθηκαν κατά 1,7% και 2%, αντίστοιχα, το 2018. Μειώθηκαν κατά άλλο 3,1% και 3,9% στο τέλος του 2019. Οι κλοπές οχημάτων μειώθηκαν κατά 13,6% το 2018 και αυξήθηκαν κατά 1,3% το 2019. Οι διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 13,1% το 2018, αλλά μειώθηκαν κατά 13,3% το 2019.

Τα ποσοστά ληστειών και επιθέσεων μειώθηκαν περαιτέρω το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε 16,9% και 18,9%, αντίστοιχα. Οι διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 41,9% από 3.421 καταγεγραμμένα περιστατικά το 2019 σε 4.857 το 2020, ενώ οι κλοπές οχημάτων αυξήθηκαν κατά 33,3% από 2.928 καταγεγραμμένα περιστατικά το 2019 σε 3.904 το 2020.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς τα βίαια εγκλήματα μειώθηκαν, ενώ τα εγκλήματα ιδιοκτησίας αυξήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Top 5 ασφαλή μέρη στο Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο είναι ασφαλές; Ακολουθούν μερικές ασφαλείς ζώνες του Σαν Φρανσίσκο που πρέπει να γνωρίζετε:

1. Pacific Heights

Με πληθυσμό 19.716 ατόμων, η περιοχή αυτή διαθέτει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Η βία θεωρείται κατά 31% χαμηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο, ενώ το Pacific Heights θεωρείται ασφαλέστερο από το 49% των κοινοτήτων της Καλιφόρνιας. Αυτή η περιοχή προσφέρει μια ευχάριστη και ειρηνική ατμόσφαιρα σε γενικές γραμμές. Το έγκλημα συμβαίνει, αν και σε χαμηλότερο ποσοστό από τον εθνικό μέσο όρο τόσο για τα βίαια όσο και για τα περιουσιακά εγκλήματα. Μπορείτε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ενώ ορισμένα ξενοδοχεία, όπως το Hotel Drisco, συνιστώνται ανεπιφύλακτα για την ασφάλειά τους.

2. Nob Hill

Το ποσοστό εγκληματικότητας σε αυτή την πλευρά του Σαν Φρανσίσκο είναι 33% χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Μέχρι στιγμής, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 10% σε ετήσια βάση. Τα 21.931 άτομα που ζουν σε αιωνόβιες κατοικίες στην περιοχή αυτή απολαμβάνουν εξαιρετική γαλήνη και ασφάλεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Nob Hill είναι ασφαλέστερο από το 45% των κοινοτήτων της Καλιφόρνιας.

Ένας στους 24 ανθρώπους πέφτει θύμα εγκλήματος. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα σε αυτή τη γειτονιά. Οι περιπολίες της αστυνομίας είναι συνηθισμένες και συνήθως επικρατεί ηρεμία. Θεωρητικά δεν είναι επικίνδυνο να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο στην περιοχή. Επειδή είναι λοφώδης, το περπάτημα ή η ιππασία από την ανηφόρα στην κατηφόρα μπορεί να είναι δύσκολο.

3. Περιφέρεια Ρίτσμοντ

Με εξαίρεση το σπάνιο μπαράζ μικροεγκλημάτων και κλοπών αυτοκινήτων, η περιοχή αυτή είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται. Το βίαιο έγκλημα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο και εξαιρετικά σπάνιο. Ο πληθυσμός αυτής της γειτονιάς είναι 59.297 άτομα. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς συνήθως δεν ενέχουν κίνδυνο ληστείας, αλλά κρατήστε πορτοφόλια και μετρητά κοντά σας. Μπορείτε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο στην περιοχή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

4. Κοιλάδα Noe

Αυτή η γειτονιά φιλοξενεί 21.074 άτομα. Τα εγκλήματα, είτε πρόκειται για βίαια είτε για περιουσιακά, σπάνια καταγράφονται. Η περιοχή αυτή έχει βαθμολογία 67% ως προς τη βιωσιμότητα και τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι 62% χαμηλότερα από τον μέσο όρο του Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, το κόστος ζωής σε αυτή τη γειτονιά είναι 22% υψηλότερο από τον μέσο όρο του Σαν Φρανσίσκο και οι τιμές των ακινήτων είναι 42% υψηλότερες. Ένα κόστος διαβίωσης στα βικτοριανά πρότυπα σπίτια που υπάρχουν εδώ. Μερικές φορές συμβαίνουν απαρατήρητες επισκέψεις από ζητιάνους ή πορτοφολάδες, αν και τα περισσότερα μετρητά και τιμαλφή φυλάσσονται.

Σε αυτή τη γειτονιά, οι πιθανότητες να πέσετε θύμα εγκλήματος είναι 1 στις 43. Αυτό υποδηλώνει εξαιρετικά χαμηλή πιθανότητα εκδήλωσης εγκλήματος.

5. Περιοχή Μαρίνας

Μια μικρή κοινότητα με 22.358 κατοίκους και εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το έγκλημα ιδιοκτησίας είναι ο συνηθέστερος τύπος εγκλήματος σε αυτή τη γειτονιά, με εξαιρετικά λίγα περιστατικά βίας. Αστυνομικές περιπολίες συμβαίνουν, ωστόσο η πλειονότητα των εκδηλώσεων είναι εύστοχες. Η κλοπή είναι το πιο συχνά αναφερόμενο έγκλημα, αντιπροσωπεύοντας το 80 τοις εκατό του συνόλου των εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας. Οι γειτονιές είναι συχνά πιο ήρεμες και χαλαρωτικές.

ΤΑΞΙΔΕΎΕΤΕ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ;


Έχετε Ταξιδιωτική Άδεια ESTA VISA των ΗΠΑ; Αν έχετε αίτηση ESTA, ελέγξτε αν είναι ακόμα έγκυρη!

Συμπέρασμα

Είναι ασφαλές στο Σαν Φρανσίσκο; Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια τεράστια πόλη και το ποσοστό εγκληματικότητας μπορεί να μην φαίνεται να μειώνεται στις γειτονιές, αλλά υπάρχουν σίγουρα αλλαγές. Η ασφάλεια του Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της πόλης. Μια σύγκριση με πριν από μια δεκαετία θα έδειχνε τις αλλαγές που συνέβησαν σε αυτά τα διάφορα μέρη. Και, αν η πρόοδος είναι σταδιακή, είναι προτιμότερη από τη μηδενική πρόοδο.